Construieste-ti Romania!

Pagina asta nu este un link php-ist, http-ist.

Aici  suntem noi,romanii,   noi  meserii care o ardem pe universalul expresis verbis mirceabadist : “traim in romania si asta ne ocupa tot timpul”.   

Pagina asta este despre cum tot acest ultravehiculat “traim intr-o romanie ocupanta a timpului” este un mare kitsch al oamenilor incapabili sa vina cu solutii , cu propuneri , sa se implice intr-o societate , care da .. ne holocaustizeaza treptat, ne eutanasiaza asa step by step ..discret ..tactic si ne fanariotizeaza dreptatea. Dar o face pentru ca ii permitem. Pentru ca suntem niste miserupisti care se complac in tot acest anacronism romanesc.  
O fraza retrograda, pe alocuri digresiva … dar care e  a dracului de true.

Cine o sa ne invete sa ne autoeducam, daca singuri nu suntem in stare, daca educatia nu consta in scoala si toceala excesiva a unor programe supraincarcate?  Putem sa iesim din kitsch-ul societal  in care traim? putem sa parasim putin macar ..foarte putin ..tot acest diletantism postmodern? si daca da ..avem curajul sa o facem?Cat timp miserupismul o sa continue sa fie religie nationala?  Cat timp o sa ne mai satisfaca statutul de sclavi ai sistemului? Cat timp o sa mai functioneze teologia quietista a laissez-faire-ului?

Raspunsul este simplu: atat timp cat o sa permitem , o sa acceptam si o sa inghitim in sec de fiecare data cand in viata noastra ne sunt subjugate pasiunile, credintele , gusturile  dreptatea, egalitatea, si fraternitatea care a murit de mult. Si nu … „Sprite nu spune pe bune” … ar fi interesant sa putem condensa realitatea in 2 minute de pauza publicitara. Dar pe cat de interesant pe atat de fantasmagoric

l

Ce vreau de fapt?
Sa punem mana/mouse-ul la treaba.  Sa nu mai fim un popor văitător/plângăcios/emo , sa renuntam la statutul de  locuitori ai Romaniei care ne ocupa tot timpul.

Tu privesti vreodata in jur? Ia-ti inapoi demnitatea! Scoate-ti libertatea din amanet!

Vino cu o solutie constructiva ! Si implica-te in desfasurarea ei !

Vino cu chestii concrete!

In orice domeniu. ( invatamant, educatie , presa , justitie, transport, violenta, siguranta, biserica, strangerea gunoaielor, reciclare, mentalitate, politica, libertate, constrangeri, copaci, investitii, traduceri, locuri de munca, facultati, si multe alte domenii etceteriste)  

Poti sa fii prostituata, absolvent la Harvard,  gunoier, somer, laureat al premiului Nobel. Vino cu o propunere.Cu o solutie . Cu un mic plan. Cu o sugestie. E Romania ta , a noastra.

Construieste-ti Romania!

Din temelii …

7 comentarii

  1. Văd că aici nu e nimeni dispus să ajute :/

  2. ii pasa cuiva pentru ca mie imi pasa?
    Cui?
    …si ce daca!

  3. @alex … sunt eu dispusa 🙂

  4. @SAI … traiasca miserupismul … yeeeyyy

  5. Aoleo! cum de n-am gasit blogul asta mai devreme! 😦
    Uite ca dau si de un recent prieten: Alexandru.
    @ princessita: „Great Minds Think Alike”, sper sa reusim ce ne propunem 😉

  6. Tara e plina de romani care NU stiu CA nu STIU si sustin ca STIU ;ei formeaza 80 % din populatie.Sunt putini circa 15 % dintre noi care STIU ca NU STIU si vor sa stie (sa invete).EI formeaza nucleul nostru pentru dezvoltarea tarii. Mai sunt 5 % care ca STIU , dar stau in umbra ,pentru ca – I ORBIM cu stalucirea prostiei noastre. Nu vor sa ne conduca pentru ca le facem rau cu invidia si dusmania noastra ; prefera sa -i consideram niste RATATI ,si sa-si conserve inteligenta pentru o lume din viitor.TU ROMANE UNDE TE INCADREZI in 80%,in 15% sau in 5% ? Ce s-ar intampla daca proportiile ar deveni 60 % ,35 % si tot 5 % , ca a-m fi o alta ROMANIE ? Sa mai incercam inca odata pentru cei care vom deveni…..

  7. Ar fi cazul sa te intorci in lumea virtuala. Idealismul irefutabil iti este lipsit. Prea putini ambitiosi, prea putina civilitatie, prea multa stupiditate, prea multa ignoranta, prea multa superficialitate… prea prea prea. Oamenii se unesc in necazuri, asta e o certitudine. Ne place sa criticam, noi „astia dejteptii”, insa nu facem nimic practic. So where the hell are you?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu