olimpiada de filosofie. 2008 . Galati

Bun….

organizare variinda intre proasta si jenant de proasta.

Ne-au chemat cu 3 zile mai devreme(ei, organizatorii). De marti. Uoau …ce frumos .. de Pasti , de 1 mai pe tren … lux nu alta.

 Ajungem , dupa vreo 10 ore intr-un Galati tern , cu un camin gri , scorojit, fara usi la dusuri , si totusi incercand, perseverand, dar esuand sa para curat. Mancarea teribil de promitatoare: cremvusti de soia si fulgi de cartofi. Multi caini muribunzi in curtea liceului.O asistenta care ne cauta in cap de paduchi.

Pe caramizile pamantii ale liceului un afis mare albastru pe care scrie bolduit cu alb  „Olimpiada nationala de stiinte socio-umane” .

O camera de camin plina de afise rebelde si de scrisuri pe pereti cu „will you love me until I die?”. Deasupra dulapurilor 2 ligheane albastre, de un „baby blue incandescent”  .

Primim la camin niste mape verzi, subtiri, cu „programul concursului”, un regulament de ordine interioara, o lista printata cu mersul trenurilor, o lista cu telefoane utile, o harta a Galatiului si o scrisoare de la organizatori…hopaaa….chiar vreau sa citez o parte extrem de veridica  : ” Galatiului i-a revenit in acest an cinstea de a fi gazda celei de-a XXXV-a editii a Olimpiadei Nationale de Stiinte Socio-Umane.Veti gasi aici conditii optime de a va demonstra si valoriza cunostintele in domeniul filosofiei, economiei, etc. „.

Da ..gura galateanului adevar graieste … conditii mult prea optime.

–––––––––––––-

 

Miercuri la 15:00 festivitatea de deschidere. O festivitate scurta in care se impart diplome la diversi anonimi care nu au nicio tangenta cu noi, elevii. Dar , fiind pusi in sala, ne intram in rolul spectatorului mecanic si aplaudam.

Primul discurs, cel al Alexandrului Surdu , presedintele juriului.

O alocutiune mica, destul de seaca si totusi stridenta care pune accentul pe cateva chestiuni gen ” trebuie sa nu mai promovam o solidaritate in mediocritate” , cu cateva trimiteri la maternitatea balzaciana si la faptul ca exista o maternitate a mintii in fiecare dintre noi.O alta trimitere la Kafka, la omul kafkian care nu a avut curajul sa lupte , pentru a putea intra pe poarta fericirii.

Si un indemn „Intrati pe poarta fericirii elevate!”

Apoi, Petre Bieltz vorbind despre lumea douamiioptista, o lume in care s-au schimbat radical lucrurile, in care se pretuiesc solutiile, ideile nu lucrurile materiale (oare in ce lume spirituala si animista traieste domnul Bieltz?). Ne-a propus un exercitiu .. frumos de altfel …

„Un creion. Il avem.Costa 1 leu. Poate fi uitat intr-un sertar. Poti plati o taxa de trecere a frontierei pentru el.

Sa spunem ca o idee costa 1 leu. Cat costa 2 idei?Dar 3?

O idee nu poate fi inchisa intr-un sertar, nu poate fi vamuita.”

Dupa alte 2 minute alocutioniste a terminat printr-un „Cu bine!”

Deschiderea a fost sumara,fara nimic artistic ,  genul de academism standardizat care se scalda in clisee. Bun .a durat putin. Am plecat.

––––––––––––––––

Joi …trebuia sa avem excursii la Gradina Botanica , la Muzeul de Arte Vizuale si la Planetariu…dar ….surpriza … excursiile nu mai au loc pentru ca fabulosii ghizi galateni nu au chef sa frece menta cu niste elevi de 1 mai asa ca anuleaza excursiile.

Prin urmare de 1 mai o ardem pe bancutele rosii scorojite de la Costache Negri. Si pe cateva pizzerii.Ce palpitant.

Apoi … putin pe faleza ..ascultand Florin Chilian . Ne uitam la cum traversa bacul Dunarea si la cum se formau valurile din ghemotoace albe de spuma.

––––––––––––––––

Vineri – desfasurarea concursului 9:00-13:00.

Subiecte destul de……..ciudate, evadand oarecum din filosofia stereotipizata a manualului. Le-am abordat cumva contemporan, altcumva nicicum,  facand niste discrete paralelisme intre cateva aspecte citate si Alvin Toffler, odiseea definitiilor culturii ca ipostaza a cunoasterii si a adevarului, caracterul inexorabil descris de Lotman, holocaustul cultural, configuratiile hibride contemporane, bastardizarea culturala descrisa de Leo Frobenius in „Paideuma”, perspectivele axiocentrice si antropocentrice ale cunoasterii, „mutatiile ontologice” despre care vorbea  Blaga, „laissez-faire-ul” lui Galbraith si megatendintele lui John Naisbitt, toate conectate minutios la viziunile nietzscheene, wittgensteiniene, si la definirea ideogenica si imagogenica a filosofiei de catre G. Deleuze si F. Guattari.

La partea a 2-a …surpriza .. un pic de  comunism … ia te uita. Bizara asocierea Platon-Marx. Si totusi ..o alegere buna ..aceea rortyana. Interpretare pe text , extrapolata discret si spre alte viziuni, spre exemplu spre „surveiller et punir”-ul foucaultian , spre genealogia sufletului modern , spre „privatizarea moralei” despre care vorbea Paul Valery in „Criza spiritului si alte eseuri”, in definitiv spre politica , asa cum se regaseste ea contemporan , ca mutatie a maladiilor postmoderniste: fetisizarea eficientei tehnice, alienarea, masificarea si robotizarea  omului, standardizarea atitudinilor, secularizarea vietii, dezantropomorfizarea cosmosului, apologia experimentalismului, ruperea „vechii aliante” animiste dintre om si natura, alterarea „hieroglifei sociale si societale”,fanariotizarea justitiei, anularea deontologiilor, eclectismul,anacronismul in care evolueaza involutiv  societatea  . Toate acestea converg spre o discreta  dezmetafizicizare a  metafizicilor platoniste si marxiste. 

Si multe altele.

Termin de scris. Oarecum detasat.Predau lucrarea. Afara ploua.

Faleze, conversatii . Ne-am imprietenit cu Muresul. Cu Andrei Vornicu,cu  Aura Moldovan si cu  Oana . Am mers la „Ca Jou” sa sarbatorim cu o Feteasca rosie demidulce. Apoi am mai mers in vreo 5 localuri pana dimineata la un prigat cu kiwi, votca, pizza „Quattro”, „Sole Mio”, „Capriciosa”, de toate.

Am venit rupti de somn, plini de ploaie. Tot Galatiul electoral era atat de obositor privit ante-meridian. Fetele s-au dus sa doarma. Dana a mai ramas in sala de lectura cu Muresul. Eu am vorbit cu un profesor de psihologie din Focsani jos la scara despre regie de film, despre „nu stiu”-uri.

Apoi a venit o bucuresteanca de care mi-era super drag ca avea sireturi portocalii legate invers. Mi-a aratat o poezie de Tristan Tzara. Apoi am citit „Oglinda oarba” de Gellu Naum.

__________________________________________

Sambata s-au afisat . Pe la 11. Luasem 7, 60. Primii 14 dadeau examen pentru internationala. Eu am fost a 15-a .  Am facut contestatie, cumva anticipand ca toata mascarada contestatiilor e doar o democratie formala…wake up brothers.. nimeni nu mai sta sa recorecteze, adevarul e ca nici nu sunt platiti pentru asta !

In timp ce faceam contestatie si ma chinuiam sa-mi caut buletinul, sa semnez, un domn de la Inspectorat deja completa diplomele pentru cei care s-au clasificat in primele locuri si pentru  cei care aveau mentiuni. UOAAAU . deci super tare .. ca si cand „fraierilor faceti contestatii ca noua ni se rupe …uite deja completam diplomele…jocurile au fost facute” Bun.

Am plecat apoi… dupa vreo ora il vad pe domnul Bieltz parasind cladirea. Ce dragut . Ca de fiecare data contestatiile sunt doar o conventie de ochii lumii.

Am plecat prin Modern si la teatru cu Alex si Crisa . Se juca „Magnum mophtologicum” de I.L.Caragiale .. la Casa Studentilor. A fost frumos. Am luat repede autobuzul inapoi spre Tiglina sa prindem cina festiva ..care consta in piure si carne plus branza si inca ceva . Apoi, noi si cu Muresul am mers pe faleza . Am mancat vata de zahar. Am facut cateva poze. Faceam misto de accentele noastre, de perfecturi simple, de „no, bine”-uri. Apoi am trecut pe votca, vermut  si vinuri intr-un local. Am stat pana s-a inchis. Se facuse frig . Am mers vreo 4 statii pe jos pana la camin, am luat niste beri de la un chiosc si ne-am dus in sala de lectura. Acolo, stimabila receptionista a venit sa ne dea afara. Ne-a facut nerusinati ca am intrat cu alcool in camin. A pus un caine pe noi si a zis ca ea suna la Inspectorat, apoi ne-a inchis in camin. Am poreclit-o „fosila”. In fine ..dupa vreo ora de stand-by ne-am dus in camera noastra …la 12 la etajul 1 .Stateam pe paturile alea joase si radeam. Partial high, morti de frig, rupti de somn, radeam. Dana a fumat . 2 fete dormeau. Ne-am inchis in camera. Andrei fuma si el. A venit Fosila . Ne-a obligat sa-i deschidem .. ne-am ascuns sub pat. S-a prins. Era o fosila perspicace. Ne-a dat iar afara.Am venit iar. Se facuse aproape dimineata …am adormit. Duminica dimineata am luat micul dejun si ne-am burdusit bagajele cu toate textilele posibile. Apoi am plecat cu microbuzul spre rapidul catre Gara de nord.

Pe la Ploiesti , m-a sunat Dana sa ma anunte ca am luat premiu special pentru creativitate.

Dupa 10 h am ajuns acasa. Departe de un Galati mohorat, electoral, de curand intrat in randul judetelor cu cod galben.

Multumiri intense intregului Galati paradoxal, care desi a beneficiat de 200 de sponsori pentru aceasta olimpiada, ne-a oferit niste fabuloase „conditii optime”. 

 

30 comentarii

 1. nu stiu al cate nationale ai fost tu… stiu ca sutn conditiile proaste, da’ orasul nu e chiar asa cum spui tu…adica poate nu ai avut cine sa-ti arate orasul si ce trebuie sa vezi in el …. stiu ca vechiul nostru galati e posomorat, plini de marlani si etc etc…. da nu e cel mai cel dintre toate alea rele… am fost in locuri mai proaste decat alea in care ati fost voi cazati

 2. Nu am fost in Galati pana acum, dar nici nu stiu daca vreau sa ma duc:) Poate dracul nu e asa negru…e totul o problema filosofica, depinde de unghiul din care o privesti. Oricum, o sa aveti conditii mai superioare data viitoare :))

 3. cip, da si eu am fost in locuri mai proaste…intr-un an la cluj ne-a plouat in camera :)) spre exemplu, plus ca aveam o singura priza pe hol la un etaj intreg ,…stateam la coada sa ne incarcam telefoinele, nu aveam apa calda , etc .

  Oricum ca idee… nu am nimic cu orasul ..chiar mi-a placut faleza …mi se pare un loc in care poti sa te duci dimineata la o cafea linistit , sa asculti florin chilian si sa te uiti la valuri , sau sa te duci noaptea etc .. dar nu mi-a placut organizarea …absolut deloc …nu si-au dat interesul nici macar putin .. cam tot personalul de acolo dadea grav in aroganta si nu mi-a placut chestia asta .
  Si dincolo de asta, se mai si laudau ca a iesit o olimpiada de pomina cu cei 200 de sponsori ai lor cu tot.

 4. Adrian O, nu mai exista o „data viitoare” pentru mine … anul asta termin.
  Bine … fie ..dracul nu e chiar asa de negru ..are some shades of grey 🙂

 5. oki…da’ de laudat cu organizarea …asta am patit-o pe la toate olipiadele si concursurile nationale pe la care am fost…toptusi..te astept in galati… cand nu e concurs..sa-ti arat ce n-ai vazut…:P

 6. sa-mi arati ce n-am vazut deci… 🙂 bine

 7. Ce anume ati vorbit legat de regia de film?

 8. felicitari!! si btw..fooarte comic!

 9. 23 , nu mai conteaza ce am vorbit. important e ca acum, mai mult ca oricand vreau sa dau la regie de anul viitor …si daca nu iau, voi incerca pana iau.

 10. vixxy , multumesc:)
  n-am prea avut timp sa redactez postul asta l-am scris la mare repezeala , eram obosita de pe tren , nedormita , asa ca m-am rezumat la o enumerare de chestii mai mult sau mai putin interesante.
  Acum, daca ar fi sa dau putin timpul inapoi, a fost frumos 🙂 ne-am distrat ..si chiar mi-e dor si de mureseni si de faleza, si de fosila , de atmosfera deliranta de acolo, pana si de galatiul cel gri si dionisiac.
  acum incep sa o dau in patetesime pe alocuri:)) . dar chiar m-as mai intoarce acolo pentru alte cateva zile, pentru alte cateva ore , pentru alte cateva pierderi de troleu and stuff, pentru alte cateva jogging-uri nocturne catre camin, pentru alte cateva dimineti semihigh, pentru multe alte cateva-uri.

 11. :)) sweet!
  faza cu fosila e fooooarte inspirata..da m.ai facut super curioasa cum arata si ce gesturi-mimica avea:))

 12. Oh, dar vai, ai fost la liceul meu 😀

  Yup, I agree, un oraş poluat şi zic eu neinteresant dacă nu are cine să te plimbe prin el.

  Măcar Dunărea ai văzut-o?

 13. De fapt, da, ai văzut-o. Sorry, am observat eu mai târziu şi detaliul asta 😛

 14. A fost un cosmar….rezultatele nedrepte si nimeni n face nik in tara asta de ratati….am cunoscut participanti…kre au luat apoi premii la internationala …si nu auzisera de bauman,levinas sau gray….e inadmisibil k un elev kre scrie istoria filosofiei in lucrare fara sa gandeasca o problema….sa fie premiat ….eu sunt din bz si krd k d asta nu am fost premiat….asta e… m-am trezit la realitate k prea pluteam in transcendent…..

 15. Cornelia , da liceul tau :). Da am vazut Dunarea .. chiar voiam sa gasesc un vapor ceva, o barca orice … dar am constatat ca nu mai aveti 🙂 toate sunt particulare pe acolo … ar trebui sa investeasca in chestia asta .

 16. bogdan, te inteleg perfect . de 6 ani de zile …mi se intampla la fel. Uite la romana cel putin isi bateau joc de noi in ultimul hal …stiu ca intr-un an a luat la internationala o fata care nici macar nu avea o carte preferata ..sau ceva ..o recomandare …efectiv o intrebai ce a citit …si era total praf. La filosofie, tot cam asa stau lucrurile . Oricum am inceput sa privesc olimpiadele, ca pe un mijloc de a cunoaste oameni de calitate, care sunt rari , dar se gasesc . De cele mai multe ori competitivitatea stimulata in mod corect este o anexa si poate nici macar atat ..la fiecare olimpiada nationala.
  Contestatiile sunt cea mai mare duma posibila, nu cred ca exista caterinca mai mare decat depunerea contestiilor.
  Nici eu nu am fost premiata, dar sincer nici nu imi facusem mari sperante. Stiam de la bun inceput cum functioneaza sistemul minutios stabilit de catre comisii.
  Bine, probabil eu eram singura de pe acolo de la profil de mate-info care participa la o olimpiada de socio-umane.cat despre filosofie imi place si atat … nu am citit neaparat programa scolara,nu am de gand sa urmez o facultate pe tema asta, dar am citit multe carti de filosofie care mi-au placut, si care m-au schimbat intr-un anume fel, si mi-au redefinit conceptiile, m-au redefinit pe mine pana la urma. Unul dintre filosofii mei preferati, (o sa razi poate) este Blaise Pascal. Iarasi Camus, Nietzsche…chiar si Levinas, Leo Frobenius, Alvin Toffler, Nozick (partial) merita cititi . etc.
  O alta chestie..care iarasi mi se pare incorecta … judetul nostru nici macar nu a avut reprezentant in comisie, pe cand bucurestiul a avut reprezentanti hardcore. Dar in fine , sa trecem peste.

  Btw, pe tine cred ca te stiu 🙂 ai fost in sala cu mine.

 17. sa stii k pascal e si filosoful meu preferat banuiesc k ai citit cugetari…ai fost cumva in fata mea….?nici eu nu sunt p profil eu invat intr-un seminar teologic si am participat tot din placere….pakt k ratatii aia nu promoveaza valorile….nu-s o valoare…dar…am cunoscut o fata kre nu-l intelegea p levinas…si a fost premiata la internationala..
  u ce id de mess ai?poate mai vb

 18. hmm …uite sincera sa fiu nu am citit mare lucru din emmanuel levinas … am citit niste fragmente referitoare la problematica alteritatii sau a Celuilalt ..si mi s-a parut interesant dar nu genial (dar poate nu l-am citit eu suficient). am citit cugetarile lui blaise. ai banuit bine. 🙂 ..
  uite ..cu ce nu sunt eu de acord in ce zici tu : ..sunt multi filosofi pe care i-am citit eu si poate nu i-ai citit tu . si la fel sunt multi filosofi de care au auzit tu si nu am auzit eu. In general cand vorbesc despre carti ma simt complexata ..pentru ca in raport cu cate exista ..eu am citit insesizabil de putine. asa si fata aia ..poate nu l-a citit pe levinas ..dar a citit altii . ca sa nu mai zic ca subiectele care ni s-au dat nu prea aveau mari tangente cu levinas ..decat daca integrai tu pe acolo un palimpsest , o intertextualitate ceva sau niste paralelisme care sa te duca la levinas ..altfel nu.(asta ca o paranteza).
  Dar ca idee, nu poti sa apreciezi valoarea unui om in functie de criteriul citirii/necitirii lui levinas.
  olimpiadele implica multa creativitate . mai ales la discipline din astea precum romana, filosofie. si daca a fost suficient de creativa, si sa speram evaluata corect, poate ca si-a meritat locul la internationala.
  pana la urma e si o chestiune de noroc. poate a picat pe subiect. poate i-a placut subiectul . Mie personal nu mi-a placut , mai ales al doilea.

  da am stat in fata ta cred …

 19. id-ul meu este pink_princessita ( pff…stiu ca e groaznic dar il am din clasa a 7-a sau ceva de genu’ 🙂 )

 20. nu e vb aici.. dak a citit alti filosofi dekt levinas..era doar o constatare..un exemplu..nu era un criteriu…eu am evaluat-o dupa modul in care aborda filosofia si anume k o materie de bac..sa de scoala ..ma rog…nu!filosofia se traieste…..te imbeti la fiecare pahar…pe care-l bei din beatitudinea…..exercitiului contemplarii…..al meditatiei..contactul q filosofia….e cel mai cutremurator lucru….te zguduie de-a dreptul….filosofia nu e pentru oricine…doar pentru cei alesi…asa k sa dau un exemplu…preotia e o misiune nu o meserie..la fel si filosofia….doar cei alesi de o instanta supranaturala…pot duce la capat menirea umanitatii….Sa fim seriosi…filosofia este o arta…..o ambrozie a oamenilor….

 21. Filosofia e o arta?cred ca e mult spus.e sudoare,meditatie si obsesii.
  Premiul I la Olimpiada de Filosofie International era la Mate-Info ,la fel si premiul III o mentiune, un premiu special si inca un participant.(5 din 10 deci)Nu erai singura care participa la olimpiada de Socio-Umane care sa nu fie pe profil.
  Va inteleg ca suntem nemultumiti,si tu si bogdan din bz,insa nu e corect sa aruncati cu noroi in ceilalti.Cat de bine i-ati cunoscut pana la urma?
  Nu te necaji prea tare nici cu contestatia,poate si eu ash fi facut la fel daca eram in locul tau,insa sa fim realisti cat sa fi gresit corectori ca sa ajungi de la 7,6 la 9.15(locul 10)?pentru ca la internationala au mers mai departe primi 10, au fost indeajuns de buni ca sa nu fi devansati de ceilalti.
  Stiu ce inseamna dezamajirea insa din toate invatatam

 22. tyaly, se pare ca exista niste mici neintelegeri aici.
  in primul rand , vreau sa fie foarte clar faptul ca ii felicit pe cei care s-au calificat pe merit la internationala. au tot respectul meu.

  draga/dragul mea/meu tyaly … eu nu arunc cu noroi in ceilalti concurenti . tocmai asta ii spuneam si lui bogdan ca nu e corect sa judeci pe cineva in functie de lecturarea/nelecturarea lui levinas.
  contestatiile in schimb m-au deranjat (nu pot sa neg asta, dimpotriva o spun cat se poate de raspicat) , nu pentru ca nu m-au ridicat pe mine in top 10 ..ci pentru ca ..in timp ce totusi nutream o speranta ca se vor recorecta lucrarile , in timpul in care noi completam concentrati cererile, ne controlam de buletine, chiar m-am dus prin ploaie si prin noroi inapoi in camin sa imi iau buletinul …ei bine in tot acest timp profesorii isi carau discret bagajele prin spate ..jenant. In plus, diplomele deja erau completate.
  Nu e firesc.

  Uite, nu stiam ca au mai fost de la profilul meu mate-info ..printre cei cu care am apucat sa vorbesc nu era mai nimeni de la profil real . ma bucur sa aflu ca am fost mai multi mate-informaticieni.

  sunt total de acord ca invatam din toate. cu siguranta am invatat cate ceva si de aici.
  ar fi dragut sa invete si sistemul romanesc de invatamant din greseli. mai ales in privinta contestatiilor in acest caz dar si in multe alte privinte.

 23. bogdan probabil era putin mai utopic atunci cand a spus ca filosofia este o arta .
  desi, la urma urmei poate fi o chestie subiectiva , nu?
  pentru el este o arta.
  in timp ce pentru tine este sudoare, meditatie si obsesii.
  nu cred ca are rost sa cautam o definitie absoluta a filosofiei ..
  pentru mine filosofia poate sa fie o imprimanta stricata, o imprecatie , o ubicuitate, sau o boala venerica. doar ca idee, e vorba de perceptie personala.
  si daca exista si argumente valide care sa sustina perceptiile personale cu atat mai bine.

  uite de exemplu …karl raimund popper .. a promovat failibilismul . el a fost cel care a spus ca nu exista adevar exista doar grade ale erorii. din punctul asta de vedere niciunul dintre noi nu are dreptate, ci fiecare greseste mai mult sau mai putin.
  nu cred ca are rost sa cantarim acum „mai mult” sau „mai putin”-ul avand in vedere ca filosofia e profund intrinseca din punctul meu de vedere . ar fi o greseala sa o obiectivizam, doar de dragul de a o eticheta. sta bine asa cum e, o filosofie imbibata intr-o odisee a definitiilor.

 24. „Stiu ca nu stiu nimic”(ca sa raspund in stilul tau),iar cuvintele erudite sau aducerea in fata argumentelor/teoriilor n-o sa ma faca brusc sa stiu mai mult.
  Am inteles, la contestie te-a deranjat ideea,atitudinea profilor.
  Exact din principiu am intervenit si eu.Ti-ai dat seama care?

 25. eu sper ca am inteles principiul tau cu amendamentele de rigoare pe care le-am mentionat mai sus , si anume acelea de a renunta la atitudinea maicaterezista in raport cu olimpiada cand vine vorba de contestatii. am si explicat de ce.

  in ceea ce priveste concurentii, pe unii dintre ei ii respect extraordinar de mult .. am intalnit niste oameni foarte interesanti acolo si imi pare rau totusi ca nu am apucat sa cunosc mai multi.

  ma bucur ca ti-ai exprimat cat de poate de direct punctul de vedere .. si eu cred ca, in mare am ajuns la un consens.
  in caz ca ma e ceva de lamurit, aici sunt .

 26. pai..eu c sa va zic….in primul rand locul 10 avea 8.25 era un baiat din cluj…asa k nu era mare diferenta….iar ioana are dreptate …atitudinea lor a fost deranjanta…fiindk nu e posibil k u mare prof.univ sa-ti bati joc de efortul si de sperantele unor elevi…si in al doliea rand eu asa percep filosofia …k o arta…fiindk sokeaza cutremura….te face…sa te intorci in adancurile esentei tale….sunt f multe similitudini…intre arta si filosofie….

 27. si eu am fost acolo la olimpiada, am fost cazata in caminul de la liceul la care am dat olimpiada,erau conditii okay,cred 😛
  Am venit si eu cu un gust amar din Galati,insa eu cred ca am prins vreme urata si de aceea nu ne-a placut,am inteles ca faleza e chiar misto vara.

  Si da,tipele din bucuresti au fost foarte dragute si funny 😉
  dezamagita am fost si eu de faptul ca am fost nevoiti sa mergem asa repede acolo,de organizare,de excursiile inexistente si toate alea…partea buna era ca vis-a-vis de camin era o cofetarie de unde imi indulceam zilele..

 28. aah,am uitat de minunata ”discoteca”care s-a organizat in cantina =)) nu cred ca te-am vazut pe acolo,ai pierdut niste faze mai mult decat penibile…e culmea uneori cate poate face cineva doar sa atraga atentia….

 29. In legatura cu proful ala cu care ziceai ca ai vorbit vrute si nevrute intr-o seara … Sa stii ca era, de fapt, un prof care a terminat facultatea de filosofie, nu de psihologie. De altfel, insotea echipajul din Vrancea pt. ca avusese o eleva calificata la logica (a luat doar mentiune) si, probabil, pt. ca nu se gasise un altul dispus sa stea in minunatele conditii de internate scolare create pe la olimpiadele nationale …

  Stiu treburile astea „de la sursa”.

  PS: Ciudat … Cate „nimicuri” („nu stiu-uri”, parca le spuneai tu) isi mai pot aminti si oamenii astia !

 30. Si, pana la urma, ce-ai decis? Esti sau nu la regie?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s