recenzie a „Crăciun-fericit!”-ului…

David Gray- This years love

Nu vreau sa va urez „Crăciun fericit”.  Dacă vă veţi bucura de el nu va fi pentru ca v-am urat eu. Daca, dimpotriva, nu va veti bucura de el nu va fi pentru ca nu v-am urat eu. Nu o sa va urez „Sarbatori pufoase, calduroase, generoase, imbelsugate, infailibile , mirifice, super palpitante, teribile, pasionale”. Nu vreau sa vorbesc despre fericire , libertate, viata, moarte, iubire, Dumnezei, nasteri .Sunt cuvinte mari. Nu le cunosc.

De ce v-as ura macar”Craciun”?Cati dintre noi mai inteleg ce inseamna cu adevarat Craciunul? Cati dintre noi mai au brad natural in casa dupa invazia capitalista de artficialuri impodobite? Si de cata ironie as da dovada daca vi l-as numi si „fericit”? Cati dintre noi stiu ce inseamna fericirea? Cati dintre noi isi doresc sa fie fericiti? Cati dintre noi isi doresc sa fie fericiti doar de Craciun? Si cat de direct proportional este numarul de urari cu fericirea?

Vreau macar sa ne prefacem.[ Suna groaznic , dar pe cat de groaznic, pe atat de sincer].Ca suntem fericiti, liberi, ca iubim. Dar sa nu o facem vulgar. Sa ne prefacem in tacere, in noi.

Angela Vallvey a spus-o mult mai bine decat as scrie-o  eu : ” Nu te gandi la cat de fericit ai fi daca ai avea toate acele lucruri pe care nu le ai… Gandeste-te la ce s-ar intampla cu tine daca cele pe care le ai ti s-ar lua”.

Sa apreciem ce  avem . Sa apreciem tastatura, caloriferul ,frigul, mancarea, colindatorii, parintii, bradul, steaua aia mare din varful lui, crengile lui asimetrice, imperfectiunile . Da… sa apreciem imperfectiunile. Spre exemplu, imperfectiunile chestiei aleia verzi care se numeste brad.Chiar daca frunzele bradului vor cadea pe covor si va trebui sa dam cu aspiratorul , si, in caz ca aspiratorul nu este foarte performant va trebui sa le adunam grijuliu cu mana, chiar daca dureaza de doua ori mai mult  impodobitul si dez-impodobitul unui brad natural pentru ca printre altele trebuie taiat ca sa intre in suport. Chiar daca  Chiar daca Chiar daca multe altele … niciunde in lume nu o sa mai gasesti brad ca al tau. Cu aceleasi imperfectiuni, cu acelasi aspect al globurilor. Niciunde. Cum ai putea sa renunti la asta pentru un rahat de plastic pe care il vei avea inca 20 de craciunuri la fel , care are frunzele egale ,perfect contruite, perfect dispuse, are o nuanta standard  de verde si este identic cu milioane de brazi artificiali. 

Sa apreciem persoanele de langa noi. Sa le respectam. Sa uitam de invidie.Sa uitam de bani.Sa uitam de ei.   Sa traim in prezent.  Sa avem timp sa ne bucuram. De toate lucrurile , de toate imperfectiunile.De Crăciun. De Acum Incolo…

Reclame

2 comentarii

  1. Iarta-ma ca indraznesc sa te intreb doua lucruri: ai idee cati ani ii ia unui brad sa creasca indeajuns de mult incat sa fie bun de comercializat pentru moftul nostru de 3 saptamani? Cati copacei plantezi tu intr-un an? Sper ca nu mi-o iei in nume de rau…sunt niste simple intrebari argument

  2. da Oana ai dreptate din punctul asta de vedere .


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s