Burse- bursa speciala „Guvernul Romaniei”

Inscrierea la Concursul National
––––––––––––––––––––
1. Obtinerea formularelor de candidatura
Formularele si instructiunile de care ai nevoie pentru intocmirea dosarului de candidatura vor fi disponibile pe site-ul www.burseguvern.ro , la secretariatele liceelor si ale facultatilor din tara, la Registratura Bursei Speciale „Guvernul Romaniei” si la sediul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, sau pot fi solicitate prin e-mail la adresa info@burseguvern.ro.

>> vezi capitolul “ Cum sa aplic ? ”

2. Completarea dosarului
Dosarul de candidatura va fi completat urmand instructiunile din interiorul acestuia. Aceste instructiuni fac parte din Regulamentul Concursului National si trebuie respectate în totalitate. Dosarul pe care il completezi este similar celor solicitate de universitatile din Europa si America de Nord, la care vei aplica. Obtinand Bursa Speciala „Guvernul României”, sansele tale de a fi acceptat la aceste universitati cresc in mod considerabil. Pana la inceperea perioadei de depunere a dosarelor de candidatura, vei beneficia de consultanta (de specialitate) privind completarea dosarelor, din partea echipei programului.

3. Depunerea dosarului
Dupa ce te-ai asigurat ca ai obtinut toate documentele solicitate, pregatesti un set cu originalele semnate si 2 seturi cu exemplarele fotocopiate. Pana la termenul limita comunicat pe site-ul www.burseguvern.ro , dosarul trebuie sã fie ori expediat prin posta, ori depus direct sau prin curier la Registratura Bursei Speciale „Guvernul Romaniei”. Adresa pentru depunerea dosarului este: Registratura Bursei Speciale „Guvernul Romaniei”, Ministerul Educatiei si Cercetarii – Oficiul National al Burselor de Studiu în Strainatate, strada Spiru Haret nr. 12, parter, camera 5, sector 1, Bucureºti.
In scurt timp dupa inregistrarea dosarelor, pe pagina de internet www.burseguvern.ro si la Registratura Bursei Speciale „Guvernul Romaniei” va fi publicata lista dosarelor de candidatura complete si eligibile ºi a celor respinse în urma verificarii.

4. Evaluarea dosarelor si sustinerea interviului
Dosarele complete vor fi evaluate în cadrul Concursului National, iar rezultatul va fi publicat pe pagina de intenet www.burseguvern.ro . Candidatii calificati pentru etapa finala de interviu vor avea posibilitatea sa-si demonstreze calitatile de lider în fata comisiei de selectie. Numele celor invitati sã sutina un interviu si lista programarilor la interviu vor fi publicate, de asemenea, pe pagina de internet a programului.

5. Rezultatul Concursului
Rezultatele Concursului National vor fi publicat pe site-ul oficial www.burseguvern.ro si afisate la Registratura Bursei Speciale „Guvernul Romaniei”.

Universitatea din strainatate
––––––––––––––––––––
6. Aplicarea la universitatea din strainatate
Daca te numeri printre candidatii calificati, vei primi o scrisoare de recomandare care atesta ca beneficiezi de o bursa de studiu finantata de Guvernul Romaniei. Din acest moment vei putea sa aplici direct la una dintre universitatile pe care le-ai ales, precizand ca ai obtinut sprijin financiar si anexand in acest sens scrisoarea de recomandare mentionata mai sus.

7. Acceptul universitatii din strainatate
Dupa evaluarea facuta de fiecare universitate in parte, vei primi un raspuns clar in privinta acceptarii la studii in cadrul respectivei institutii de invatamant din strainatate.

8. Comunicarea raspunsului catre Comisie
De indata ce ai primit raspunsul de la universitatea la care ai aplicat, trebuie sa informezi Comisia.

Derularea contractului
––––––––––––––––––––
9. Semnarea contractului
Daca raspunsul de la universitatea din strainatate este pozitiv, atunci prezinta-te la sediul nostru pentru a semna contractul de acordare a bursei.

10. La studii
Poti acum sa mergi linistit la studii in strainate, la universitatea la care ai visat sa inveti. Singura ta preocupare va fi sa obtii cele mai bune calificative si sa fii printre cei mai buni.

11. Decontarea cheltuielilor
Periodic, vei avea grija sa trimiti facturile cu cheltuielile de scolarizare si cele aferente, astfel incat sa iti putem trimite banii in timp util. Dupa efectuarea platilor, vei trimite chitantele care sa ateste acest lucru.

12. Finalizarea studiilor si revenirea in tara
Dupa ce termini studiile, obtii o diploma si esti pregatit sa revii acasa.

Intoarcerea acasa
––––––––––––––––––––
13. Stagiatura si testul de repartizare
Vrei un loc pe masura pregatirii tale. Simplu. La întoarcerea în tara vei beneficia de formare in cadrul institutiilor de specialitate si vei parcurge o perioada de stagiatura. La finalizarea acestora vei depune o lista cu optiunile tale, dupa care va urma un test de repartizare.

14. In postul de conducere
Vei primi un post de manager public în functie de optiunile tale si de rezultatul testului. Vei putea avansa rapid în cariera, în functie de performantele profesionale demonstrate de tine in anii in care vei lucra în administratie (minim 3 sau 5, conform contractului)

15. Incheierea contractului
Dupa incheierea perioadei de activitate in sectorul public prevazute in contract, poti sa optezi pentru continuarea carierei în administratie, din postul pe care il vei ocupa în momentul respectiv, cu pastrarea prevederilor privind avansarea rapida.

1 comentariu

  1. test ingresso accademia militare

    Burse- bursa speciala „Guvernul Romaniei” « irefutabila dot com 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s